Vedd észre a világot körülötted!

Mit ne vegyél fel esküvőre ha vendég vagy?

Közeleg a testvéred, vagy a barátnőd nagy napja, azaz az esküvője. Te is túl vagy már talán az esküvőn, de lehet, hogy még csak eztán vár rád a tiéd.

Mindenesetre gondban vagy, hogy mit is vegyél fel a jeles napra. Mielőtt azon kezdesz töprengeni, hogy mit is vegyél fel, gondold végig először, hogy milyen lesz maga a szertartás, a lakodalom. Kis létszámú, családias, vagy hatalmas menyegző? Milyen helyen lesz?

Elegáns étterem padlóján fogtok táncolni, netán egy kertben hátul a menyasszony szüleinél? Még azt sem árt végig gondolni, hogy mennyire legyen testhezálló a ruha, amit majd felveszel. Hiszen, ha szeretsz enni, egy szűkebb fazon igen csak kényelmetlen lesz egész éjjel.

Mit ne vegyél fel semmiképpen?

Mi az, amit semmiképpen ne vegyél fel esküvőre, ha vendég vagy? Mindenekelőtt fehéret! Egyáltalán nem illik semmi olyat felvenni, amiben esetleg összekeverhetnek a menyasszonnyal. Ide tartozik, hogy szalagavató ruhát sem szabad felvenni! Aztán felejtsd el a feketét, bár milyen elegáns is, egy délután meetingre kiváló egy fekete egybeszabott kis fekete, esetleg ha színházba vagy koktélpartira mész szintén ideális viselet. Esküvőre felvenni viszont olyan hatást kelt, mintha temetésre mennél. Ne tedd tehát!

És hát hiányos öltözetet se vegyél fel. Biztosan csodás az alakod, mert sokat sportolsz, vagy egyszerűen természetes adottság, mégsem illik kihívó öltözékben magadra vonni a figyelmet. Egyszer egy évben te is kibírhatod, hogy nem rád irányul a figyelem, legyél bármilyen exhibicionista.

Ez nem a te napod, hanem az ifjú páré. Farmert és pólót még akkor se, ha a tengerparton van az esküvő, tiarát se tégy a hajadba, ez is a menyasszonyt illeti azon a napon. Nadrág kosztümöt inkább az irodába vegyél fel, mert oda való.

Mit szabad viselni?

És mit vegyél akkor fel? Élénk színű ruhát felvehetsz, de a pirosat kerüld, mert az az új asszony színe. Nyugodtan felveheted azt a ruhát a lakodalomra, mint amit a polgári esküvőn viseltél.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy két elagáns alkalmit vigyen magával egyszerre. Természetesen ha neked ez nem okoz gondot, akkor egy alkalmas pillanatban és helyen öltözz át.

Még szintén kedvelheted