Vedd észre a világot körülötted!

7 dolog, amit tudnod kell a hialuronsavról

A hialuronsav a bőrápolás egyik legnépszerűbb összetevője. Valójában a szervezetünk hialuronsavat termel, de mennyisége évről évre csökken, és további mennyiségre van szükségünk ebből a savból, hogy egészséges és szép bőrünk legyen.

Bőrünk kollagénből, elasztinból és hialuronsavból áll. Ahogy öregszünk, mindhárom bőrkomponens mennyisége csökken.

A hialuronsav bőrünk egyik fő természetes vegyülete, amely a vízzel megkötve biztosítja a bőrünk számára szükséges hidratálást. A kollagénhez hasonlóan idővel elveszítjük a hialuronsavat, bőrünk kiszárad és kevésbé rugalmas lesz.

Hosszan tartó és következetes használat mellett a hialuronsav jól hidratálja és megakadályozza a finom vonalak és ráncok megjelenését, megbirkózik a száraz bőrrel.

A hialuronsav alkalmazható helyileg, különféle krémeken és szérumokon keresztül, valamint bőrbe fecskendezve, különféle eljárások során.

A hialuronsavnak számos előnye van, de van néhány dolog, amit tudnia kell, mielőtt ezt az összetevőt beépítené a bőrápolási rutinjába:

1. Hogyan működik a hialuronsav

Általánosságban elmondható, hogy a hialuronsav hidratálja és feltölti a bőrt. A bőr minőségi hidratálása érdekében fontos a hialuronsavas termékek használata, természetesen megfelelő mennyiségű víz ivásával kombinálva. 

A hialuronsav biztosítja a bőr szükséges hidratálását anélkül, hogy irritációt okozna.

2. Ez több, mint egyszerű bőrápolás

A hialuronsav alkalmazható helyileg vagy a bőr alá fecskendezve. Befecskendezve helyreállítja az elvesztett bőrvolumen, feltölti a finom vonalakat és mélyebb ráncokat, valamint javítja a bőr textúráját. 

Bőrápoló termékekben helyileg alkalmazva a hialuronsav segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát, és támogatja a szövetek regenerációs folyamatát. Fő célja a víz megtartása és a bőr hidratálása.

A legtöbb töltőanyag hialuronsav alapú, mivel pótolja a hiányzó térfogatot és kisimítja a ráncokat.

3. Miért fontos a biokompatibilitás?

A hialuronsav népszerűsége nagyrészt annak köszönhető, hogy természetesen számos szövetben megtalálható, beleértve a bőrt is. Ezt a testünk folyamatosan termeli és lebontja.

A hialuronsav azért is olyan népszerű, mert nagymértékben biokompatibilis, vagyis nagyon hasonlít a bőrünkben természetesen megtalálható molekulákra. Ez azt jelenti, hogy az ezt az összetevőt tartalmazó termékek használata biztonságos, és ritkán okoznak bőrirritációt.

4. A hialuronsav hidratáló

A hialuronsav remek hidratáló, mert szereti a vizet és megköti. Ily módon „zárja” a bőr nedvességét és hidratáltan tartja.

5. Bőrpuhítóval jó kombinálni

Bár a hialuronsav kiváló összetevője a bőrápoló termékeknek, a legjobban más termékekkel kombinálva működik. A ceramidokat tartalmazó bőrpuhítók puhítják a bőrt, kitöltik a repedéseket és rugalmasabbá teszik azt. Ha a hialuronsavat bőrpuhítóval kombinálja, mélyebb regenerációt és még jobb hidratálást biztosít a bőrnek.

6. A hialuronsav nem csak a ráncok ellen való

A hialuronsavas szérumok nem csak az érett bőrre valók. Az tény, hogy felveszi a harcot a ráncok ellen, és kiváló az érett korú nők számára, de nagyon hasznos a fiatalabb bőr számára is, mert mint már említettük, a hialuronsav nagyon jó hidratáló.

7. Nem minden hialuronsav termék egyforma

Nem minden hialuronsav termék egyenlő. Szépségápolási termék vásárlásakor ellenőrizze az összetevőket, és keressen minőségi termékeket, ami nem mindig jelent drágát.

Még szintén kedvelheted