Vedd észre a világot körülötted!

Tudta, hogy ezt a 5 terméket online bioboltban is beszerezheti?

A biobolt mint üzlettípus az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbbé vált. Ez a kereskedelmi egység olyan termékeket kínál, amelyek a biológiai gazdálkodás elvei szerint termesztett vagy előállított alapanyagokból készülnek. Ez azonban pontosan nem fedi a valóságot…

Főként az online bioboltok termékkínálata egyre sokszínűbb. A bio és reform élelmiszereken, italokon, bio és natúr kozmetikumokon kívül termékpalettájukban számos vitamint, ásványi anyagot, étrend-kiegészítőt egyaránt megtalálhatunk. Minden olyan formulát is felfedezhetünk, ami azt a cél szolgálja, hogy jól vagy jobban legyünk. Egy-egy biobolt olyan szerepet is betölt, mint egy gyógynövénybolt: évezredek alatt bizonyított növények kivonataival a legtermészetesebb megoldást kínálja problémáinkra.

Olykor meglepő választékot is tartalmaznak olyan termékekből, amelyekre talán nem is gondolnánk, hogy itt is beszerezhetőek. Ezek a különlegességek izgalmas lehetőségeket kínálnak, praktikus megoldásokat nyújtanak a mindennapokban. Mi most 5 termékkategóriára fókuszáltunk:

1. Lisztkeverékek: energia- és időtakarékos választást jelentenek különböző pékáruk és más harapnivalók készítéséhez. Könnyen és gyorsan varázsolhatunk ízletes ételeket otthon a receptek utasításai alapján. Élvezhetjük a friss, házilag sütött mentes kenyereket és tésztákat. Milyen lisztkeverékekből is válogathatunk már? Többek között házi kenyér, bagett, zsemle, lángos, pita, nokedli, pizza, gofri, linzer, fánk, piskóta, kelt tészták, bögrés sütemény., 

2. Kapszulázás: lehetővé teszi, hogy saját magunk által választott étrend-kiegészítőket segédanyagok nélkül fogyaszthassuk. Üres kapszulákat vagy kapszulázó gépeket is már beszerezhetünk, melyek könnyű használatot és adagolást tesznek lehetővé. Ezek a termékek tökéletesek növényi kivonatok és por alakú étrend-kiegészítők feltöltéséhez és pontos adagolásához, ami egyszerűbbé teszi fogyasztásukat. Emellett kiváló megoldást nyújtanak, ha egy-egy kivonat kellemetlen ízét szeretnénk elrejteni.

3. Krémkészítés termékei: amennyiben saját kozmetikumokat készítenénk, már ezt is megtehetjük. Báziskrémeket, alap-, és illóolajokat, valamint kiegészítőket egyaránt rendelhetünk, amelyek segítségével könnyen és gyorsan adalékanyagmentes, saját bőrtípusához igazodó krémeket állíthatunk össze. Tipp: a termékleírásokból részletes információkat kaphatunk arról, hogy milyen alapanyagok kombinálásával érhetjük el a legmegfelelőbb állagú, illatú és hatású bőrápoló terméket.

4. Rovarriasztók, csípések elleni formulák: kirándulások, nyaralások, kerti programok előtt érdemes gondoskodnunk a rovarokkal szembeni védelemről és esetleges csípések kezeléséről. Hatékony és természetes megoldás a szúnyog- és kullancsriasztó spray-k és krémek, melyek gyorsan enyhítik és kezelik a csípés okozta kellemetlenségeket.

5. Gyógyhatású készítmények: a mindennapi életben megbízható támaszok, melyek hosszú évek során bizonyított növényi kivonatokkal kínálnak természetes megoldásokat különböző problémákra. Ezek a termékek erősítik a szervezet védelmi rendszerét a gyulladások és fájdalmak ellen. Egyszerű, ugyanakkor hatékony eszközök, amelyek különböző kiszerelésekben, krémek és cseppek formájában is elérhetőek már. Ilyen népszerű formula a lóbalzsam, mely olyan gyógynövényes krém, amit hagyományosan izomfájdalmak, reumatikus panaszok, és ízületi gyulladás enyhítésére használnak. Gyakran alkalmazzák sportolók is, hogy elősegítsék az izmok regenerációját és enyhítsék az edzés okozta feszültséget. 

Figyelem! Ez a cikk nem számít orvosi tanácsnak, csak a szórakoztatást szolgálja! Egészségügyi panaszok esetén forduljon haladéktalanul orvosához, vagy hívja a mentőket!

Még szintén kedvelheted