Vedd észre a világot körülötted!

Falmatrica kisokos

Egy helyiség díszítésének egyik legpraktikusabb a minőségi falmatrica használata. Ennek a dekor kelléknek a segítségével ugyanis anélkül dobhatjuk fel az enteriőrt, hogy nagyobb összegeket kellene kifizetnünk.

A megfelelő minta kiválasztása azonban nem egyszerű feladat! Vásárlás előtt mindenképpen érdemes a következő kérdéseket alaposan megfontolnod:

  1. Az otthonod melyik helyiségét szeretnéd falmatricával dekorálni? Vagy netalántán az irodába szánod ezt dekor kelléket?
  2. Milyen színű a dekorálandó falfelület? Ha elfogadsz egy jó tanácsot, a matrica színe minden esetben harmonizáljon a falszínével. Ellenkező esetben ugyanis a vizuális összhatás könnyedén zavaróvá válhat.
  3. Illik-e a szobába? – Bár a manapság kapható falmatricák roppant univerzálisak, de azért azt nem árt átgondolni, hogy a kiszemelt minta összhangban van-e úgy ámblokk a helyiséggel és a berendezés stílusával.
  4. Mekkora méretű legyen? – Ez ugyan egy rendkívül alapvető dolognak tűnik, ennek ellenére a legtöbb hajlamos megfeledkezni arról, hogy figyelembe vegye a falmatrica vásárlás során. Ha ugyanis egy túl kicsi dekorációt választasz, az könnyedén elveszhet a helyiségben, míg a túl nagy minta pedig megbontja a vizuális összhatás harmóniáját.

Ha ezeket megválaszoljuk, akkor a vásárlás és a falmatrica felhelyezése már gyerekjáték lesz. Az utóbbiba érdemes a család minden tagját bevonni, beleértve a legkisebbeket is. A felragasztásban ugyanis ők is könnyedén tudnak segédkezni, és nem mellesleg szuper elfoglaltság lesz a számukra.

Nem csak falra ragasztható

Ha nem szívesen ragaszgatjuk tele a falat falmatricával, mondván mi lesz, ha mondjuk néhány év múlva el kell költöznünk, vagy el kell adnunk a házat, az sem probléma. Ennek a dekor kelléknek a sokadik előnye ugyanis, hogy nem csak falra ragasztható, hanem tulajdonképpen bármilyen sima, nem porózus felületre feltehető. Nyugodtan díszítheted vele tehát az ablakot, a tükröt, a  játéktároló dobozt vagy akár a csempét is.

Ha pedig bevonod az egész családot a díszítésbe, akkor még nagyobb lehet a szórakozás! A kicsiknek azért mindenképpen érdemes segíteni, hiszen ezek a termékek könnyen megtapadnak, és a többszöri próbálkozásra esetlegesen már csökken a

Még szintén kedvelheted