Vedd észre a világot körülötted!

Az ideális borbély felkutatása

Általában a legtöbb férfi nagyon nehezen adja át a szakálla formázása feletti irányítást másnak, de egy idő után ez elkerülhetetlen, hiszen elég csak egyszer rossz irányba mozdítani a szakállvágót, és máris kész a katasztrófa. Majd jön az “egy kicsit nyírok ezen az oldalon, egy kicsit a másikon” szituáció, és végül arra eszmélünk, hogy a nagy nehézségek árán megnövesztett szakállunk eltűnt.

Ezenkívül, hacsak nem borotváljuk le a fejünket teljesen, akkor valószínűleg hajvágásra is szükségünk van. Ilyenkor pedig biztosak akarunk lenni abban, hogy a szakállunk és a hajunk teljes mértékben kiegészítik egymást, amit egy szakképzett borbély garantálni tud.

Hogyan kezdjük a keresést?

A legtöbbünknek biztosak vannak olyan ismerősei, barátai vagy akár munkatársai, akinek irigylésre méltó szakáll stílusa van. Ezért első lépésként mindenképpen érdemes őket megkérdezni, hogy kihez járnak, és mennyire vannak megelégedve az adott borbéllyal. Ezután vegyük fel a kapcsolatot a kiszemelt borbéllyal!

Az ajánlások alapján már biztosan sikerült egy szép kis listát összeállítani a potenciális borbélyokról, akikkel érdemes felvenni a kapcsolatot, mielőtt időpontot kérnénk hozzájuk. Mesélhetünk nekik a stílusunkról, és arról, hogy mik az elképzeléseink. Abban az esetben pedig, ha kevésbé tudjuk magunkat kifejezni, akkor küldhetünk nekik akár néhány fotót is referenciának.

Továbbá rákérdezhetünk arra is, hogy milyen eszközökkel dolgoznak, például használnak-e egyenes borotvát. Ez egy olyan készség, amelytől a legtöbb fodrász visszariad, de ha valaki ügyesen bánik vele, akkor az már egy nagyon jó jel.

Ha az adott borbély sikeresen átment a vizsgán, akkor ideje időpontot egyeztetni vele, amelyre a félreértések elkerülése végett érdemes magunkkal vinni az előbb említett referencia fotókat, és összeszedni a gondolatainkat, hogy a helyszínen még egyszer át tudjuk beszélni az elképzeléseinket.

Végül keressük fel az üzletet!

Ha a helyszínre érve otthonos miliő fogad, és azt látjuk, hogy az általunk választott borbély megjelenése és a munkaterülete is teljes mértékben rendezett, akkor már 100%-ig biztosak lehetünk benne, hogy a megfelelő helyre érkeztünk. Mi ugyanezt éreztük, amikor átléptük a Barber World üzletének küszöbét, ahol kényelmes kanapék, egy finom pohár sör, és igazán jó hangulat fogadott.

Barber World

Budapest, Rákóczi út 9, 1088 Magyarország

+3616110878

Még szintén kedvelheted