Vedd észre a világot körülötted!

Hogyan válasszunk magántanárt?

Sokan határozzák el, hogy keresnek egy magántanárt. Akár az iskola mellé szükséges, akár nyelvtanár. Sok olyan felsőoktatási intézmény van, ahol olyan hatalmas anyagmennyiséget kell feldolgozni viszonylag rövid idő alatt, hogy magántanárra van szükség. De akár nyelvtanulási szándékkal is kereshetünk egy tanárt.

Először döntsük el, pontosan mire van szükség

De hogyan is álljunk neki? El kell dönteni, és pontosan meg kell határozni, hogy mire is keresünk tanárt. Ez nyelvek esetében egyszerű feladat, de pl. reál tárgyak esetén fontos a szakterület pontos meghatározása.

A szintet is definiálni kell; ez iskolai oktatás esetén könnyű, hiszen pl. általános-, középiskolai anyaghoz, netán egyetemi tanárt keresünk.

Nyelvtanulásnál fontos, hogy milyen szintet kívánunk elérni, vagy szakmai nyelvtanárt keresünk, netán anyanyelvit. A hely meghatározása a 21. században már kevésbé releváns, hiszen online ezt is el lehet érni. Bevallom, és sokkal jobban szeretem az online oktatást, és ma már tényleg mindent meg lehet tenni azért, hogy az óra igazán interaktív és informatív legyen.

Az óradíj is igen lényeges kérdés, hiszen legtöbbször a magántanár hosszabb távon foglalkozik velünk, ami pedig azt jelenti, hogy a havi keretbe ennek is bele kell férnie. Végül, de nem utolsósorban: a tanár személye. utoljára hagytam, de valójában ez az egyik sarkalatos pontja a dolgonak. Hiszen nagyon nehéz úgy tanulni, ha maga a tanár nem szimpatikus, vagy nem értjük meg magunkat egymással.

A magántanárok akár vagyonokba is kerülhetnek

A magántanárok akár vagyonokba is kerülhetnek, hiszen gondoljunk csak bele, nyelvvizsga  nélkül ma már nincs felsőoktatás, diploma pedig végképp nem.

Egyes szakokhoz pedig akár több nyelvvizsgát is kérhetnek, tehát ugyancsak hosszú ideig kell fizetni a nyelvtanárt. s hogy mennyibe is kerül egy magántanár órája 45 percenként? Nos, ez igen változó: 2.500 Forinttól akár 10.000 Forintig is terjedhet ennek az ára!

Amikor azonban nincs más választásunk, az nem más mint a korrepetálás. Ha nem akarunk megbukni egy tárgyból, vagy a gyerekünket szeretnénk tovább segíteni, mindenképpen keresnünk kell egy magántanárt.

Egy dolog bizonyos: a magántanár nem olcsó, főleg hosszú távon nem, de mindenképp megéri ha előbbre akarunk jutni.

Még szintén kedvelheted