Vedd észre a világot körülötted!

A szépségápolás alapjai 40 évesen

40 felett sem áll meg az élet, hiszen ilyenkorra érünk el egy olyan életszakaszba, mikor már a szükséges anyagi javakat megszereztük, gyerekeink lassan felnőtt válnak, mi magunk pedig élvezzük az életet. Most már megengedhetjük magunknak, hogy egy-egy hétvégre elmenjünk a férjünkkel a gyerekek nélkül.

Ilyenkor még nem érezzük annyira, hogy az idő gyorsan telik velünk is, bár néha már szembesülünk azzal, vége a rohanós 30-as éveknek is. Ugyanakkor a 40-es éveink végén beköszönt a klimax időszaka, ami viszont nagyon sok mindent felborít, nem csak a szervezetünkben, hanem a lelkünkben is.

Nem csak akkor vagyunk egyensúlyban, ha figyelünk az étkezésre és a szabadidő sportra, hanem ha törődünk bőrünk megváltozott igényeivel is.

Figyeljünk arra, mit kenünk fel az arcunkra

A szakemberek azt mondják, hogy az eddig rutinná vált reggeli és esti arctisztításból ekkor már nyugodtan elhagyhatjuk a reggeli rituálénkat.

Fokozottan figyeljünk azonban arra, hogy mit kenünk fel, milyen fényvédelemmel gondoskodunk bőrünkről, és bizony kiemelkedő szerepet kap a szemkörnyék ápolása. Ha ez utóbbit elkezdtük már 30 évesen, most kezdjük el igazán észrevenni ennek áldásos eredményét.

Ha nem kezdtük még el, akkor viszont sürgősen szerezzük be a  bőrtípusunknak megfelelő készítményt. A kozmetikus szakember ebben is jó tanácsokkal tud minket ellátni.


Ha összehasonlítjuk egy 20-30-40 éves nő arcát, jól látható különbségeket fedezel fel. 40 felett egyre szárazabb a bőr, és bizony sokat veszít a rugalmasságából; de nem kell azonnal pánikolni, és kozmetikai műtétek után nézni az interneten. Szerencsére már sok kiváló termék kapható, amivel bőrünket tudjuk ápolni, és korunkat meghazudtoló módon fogunk ragyogni. A 40-es évek csodásak, ha odafigyelünk magunkra és a bőrünk mellett testünket és lelkünket is ápoljuk. Ilyenkor már fokozottabban figyelnünk kell arra, hogy a mindennapokból kikapcsolódjunk, és pihenjünk. Mindez a záloga annak, hogy 50, de 60 évesen is jól nézzünk ki. Elvégre hol van az megírva, hogy 40 felett megáll velünk az élet?

Még szintén kedvelheted