Vedd észre a világot körülötted!

Tanácsadás és extra védelem

Azokban az országokban, ahol a prostitúció legálisnak számít, egyre nagyobb figyelmet szentelnek a hölgyek biztonságára. Az ügy támogatói szeretnék, hogy ezek a lányok soha és semmilyen helyzetben ne válhassanak kizsákmányolás, valamint erőszakos cselekedetek áldozataivá. Ausztriában, Németországban és Svájcban több olyan szervezet is létezik, amely komoly feladatának tekinti a megfelelő munkafeltételek kialakítását a hölgyek számára.

A német Zöld Tanács tagjai a közelmúltban látogatást tettek a ROXANNE rehabilitációs központban, ahol az örömlányok jelenlegi helyzetéről és munkakörülményeiről érdeklődtek az intézmény vezetőitől. A koblenzi létesítmény számos javaslatot tett a zöldeknek a nők helyzetének javítására. Az ötletekből a központ részéről nincs hiány, a pénzből azonban igen, hiszen a civil adományok nem teszik lehetővé a tervek megvalósítását. Ráadásul, az adományok mértéke a válság miatt az utóbbi években tovább csökkent, miközben folyamatosan növekedett a segítségre szoruló lányok száma. Az intézmény vezetői ennek ellenére bíznak abban, hogy a jövőben a lakosság, illetve a város vezetése felismerve az ügy fontosságát, megfelelően tudják majd kompenzálni a kieső forrásokat.

A segítség nagyon sürgős lenne

A segítség nagyon sürgős lenne, hiszen a járvány ezt az iparágat is negatívan érintette. A bezárt, amúgy legálisan működő helyekről távozó lányok sokszor törvénytelen módokon próbálták a bevételeiket pótolni. A nem ellenőrzött munkáltatók olykor kihasználták a hölgyeket, de erőszakos cselekedetek is történtek. A német Szövetségi Bűnügyi Rendőrség szerint az utóbbi 1-2 évben növekedés volt tapasztalható a lányok ellen elkövetett testi sértések számát illetően. A ROXANNE segítő munkatársai a prevencióra is nagy hangsúlyt fektetnének. A tanácsadókon és előadásokon keresztül szeretnék felhívni a figyelmet a nők jogaira és a biztonságos munkafeltételekre. A Zöld Tanács szociális bizottságában szintén sürgetik a nagyobb védelmet jelentő javaslatok megfontolását.

Még szintén kedvelheted